Wat is Gezonde Kinderopvang?

‘Elk kind verdient een gezonde start!’

Een gezonde kinderopvangorganisatie kiest ervoor structureel de gezondheid en gezonde leefstijl van kinderen te bevorderen. Samen met ouders spelen kinderopvangorganisaties een rol bij het aanleren van een gezonde leefstijl bij jonge kinderen. 

“Structurele aandacht op jonge leeftijd vergroot de kans op een gezondere leefstijl en betere gezondheid als kind én volwassene.” 

Met gezonde kinderopvang weet je met welke concrete stappen je gezonde leefstijl écht onderdeel maakt van de dagelijkse praktijk in jouw kinderopvang. Gezonde Kinderopvang biedt tools en informatie voor gast- en vraagouders. De komende tijd zullen wij onder andere een Gastouderdag binnen dit thema organiseren. We schrijven een prijsvraag uit naar de vraagouders en ook een prijsvraag naar de gastouders. Ook zullen we leuke weetjes en info bij onze gastouders langsbrengen en delen. Hopelijk raken we allemaal geïnspireerd en kunnen we allemaal werken aan een gezonde toekomst voor onze kinderen! 

Certificaat coach Gezonde Kinderopvang 

Op 30 en 31 mei heb ik deelgenomen aan de tweedaagse training die opleidt tot coach Gezonde Kinderopvang. Rivierenkind heeft besloten om deze stap te zetten en daarmee aandacht voor gezonde leefstijl beter binnen onze organisatie te verankeren! In samenwerking met onze gastouders hebben wij als gastouderbureau immers unieke kansen om jonge kinderen een gezonde start te geven. 

Elinde van ’t Loo
G.O.B. Rivierenkind